fbpx

In cazul restaurarii caramizilor trebuie amintite lucrarile pe elementele de fundatie si zidarie. Recuperarea structurii originale de caramida nu a fost usoara In conditiile deteriorarilor cauzate de cutremure si umiditate sporita pe de o parte si umplerii unor camere din subsol cu pamant, pe de alta parte.

In timpul santierului de consolidare si interventii de restaurare pe zidaria interioara si fundatii, pentru decopertarea si uscarea fundatiilor mai ales, au fost descoperite noi Incaperi In subsol, de care nu se stia Inainte de deschiderea santierului. Nu se stie motivul acestei umpleri, petrecuta foarte probabil dupa anii 1945-1950, cum s-a mai Intampat si In alte cazuri din Centrul Vechi, mai ales. Un raspuns ar putea fi legat de panza freatica, fluctuanta uneori, din cauza trecutului acestei zone, strabatuta de apele Bucurestioarei In drumului acesteia catre Dambovita. Strada Sfintilor este In linie dreapta catre fostul lac al sutului, de la Carvasara, si care se afla In spatele actulaului spital Coltea, unde s-a aflat In secolul al XIV-lea si al XV-lea, primul obor de vite, targ al Mosilor.

Palatul Noblesse a valorificat zidaria originala, aceasta fiind exploatata ca imagine In multe situatii, de la subsol si demisol , ca zidarie aparenta. Culoarea de rosu aprins, pompeian al caramizii seculare, confera un sentiment de liniste si ospitalitate vizitatorului.

© Copyright 2017 developed by Infinit Solutions

Follow us: