Rochia de mireasă – cele mai ”hot” trenduri în 2024

Ai spus de curând ”DA”, iar acum te pregătești de nuntă? Atunci ar trebui să stii care sunt cele mai noi trenduri atunci când îți vei alege rochia de mireasă.
De la reinterpretări moderne ale stilurilor clasice de mireasă, până la aspecte inovatoare și avangardiste, anul 2024, aduce în prim plan rochii de mireasă pentru toate gusturile.
De la flori și funde, la rochii scurte, perle, culori îndrăznețe și costume, dar și la reinterpretări ale anilor 90, iata mai jos cele mai importante trenduri ale anului 2024 în materie de rochii de mireasă.

Rochia de mireasă – cele mai ”hot” trenduri în 2024 - Palatul Noblesse

Rochia de mireasă – Accente florale

Anul 2024 aduce un omagiu încântător naturii, o explozie de ornamente florale meticulos realizate și rochii împodobite cu accente florale tridimensionale. Acest trend oferă totul de la texturi intense la elemente statement. Romantic și jucăuș acest trend ar putea fi cel mai important atunci când îți alegi rochia de mireasă.

Photo Credit by ESÉ AZÉNABOR & AMSALE

Rochia de mireasă – Fundele

Folosită ca accesoriu, funda a devenit parte integrantă a rochiilor de mireasă în 2024. De la funde supradimensionate care se transformă în trene lungi și elegante, la corsete cu decolteuri sculptate în formă de fundă și mici ornamente în formă de fundă realizate din cristale sau perle și aplicate pe voalul de mireasă, funda adaugă o notă feminină atemporală și un aer festiv oricărei rochii de mireasă.

Photo credit Amsale

Rochia de mireasă – rochia mini

Mai populară ca niciodată (și mai scurtă!), ”the little white dress” va face senzație anul acesta. Scurt nu înseamnă lipsit de stil, iar rochiile mini mulate, cu sau fără bretele, împodobite cu flori tridimensionale, perle sau franjuri, rochiile mini vor demonstra, dacă mai era cazul, că ”esențele tari se țin în sticluțe mici”. Garrderoba de nuntă este cel mai important aspect, iar miresele caută să îmbrace o a doua sau a treia rochie la nuntă, de aceea rochia mini de mireasă este o alegere în trend anul acesta.

Photo Credit Have Dress Store

Rochia de mireasă – culori îndrăznețe

În 2024 miresele nu vor fi îmbrăcate doar în alb. Culorile vor fi prezențe de nelipsit în sezonul acesta, iar miresele pot experimenta nuanțele de albastru deschis, roz pall, piersică, liliac și nu numai. Culorile pastelate vor fi prezente si în florile din dantelă supradimensionate sau flori pictate pe rochiile de mireasă. Antiteza tradiției, rochiile negre au devenit din ce în ce mai populare printre miresele Generației Z, care rescriu regulile în ceea ce privește rochiile de mireasă.

Rochia de mireasă – cele mai ”hot” trenduri în 2024 - Palatul Noblesse

Rochia de mireasă – Costumul de mireasă sau salopeta

Nu toate miresele poartă rochii de mireasă. Costumele de mireasă, pantalonii și salopetele au făcut senzație în ultimii ani, iar anul acesta sunt mai îndrăznețe și mai elegante ca niciodată. Aceste ținute sofisticate, pline de eleganță și sclipitoare vor demonstrează că nu trebuie să porți o rochie ca să arăți ca o mireasă și că poți merge până la limită fără să renunți la glamour.

Rochia de mireasă – cele mai ”hot” trenduri în 2024 - Palatul Noblesse

Rochia de mireasă – Anii 90

Se spune că moda se repetă la fiecare 20 de ani, dar când vine vorba de rochiile de mireasă, unele stiluri nu se estompează niciodată. Anii ’90, de exemplu, par să fie mereu în trend, ceea ce ne face să ne întrbăm dacă a plecat sau va pleca vreodată. Există ceva în designul minimalist și siluetele discrete ale anilor 90 care vor ocupa întotdeauna un loc semnificativ atunci când vine vorba de rochiile de mireasă. Decolteuri elegante, siluete bine croite și țesături minimaliste, dar luxoase, care pot fi stilizate pentru a se potrivi oricărei rochii de mireasă. Aceste rochii în stilul anilor 90 au dovedit că mai puțin este într-adevăr mai mult.

Rochia de mireasă – cele mai ”hot” trenduri în 2024 - Palatul Noblesse

Rochia de mireasă – rochii cu talia căzută

Cum s-ar spune în tenis, un wild card, rochia de mireasă cu talia căzută lovește cu putere trendurile în materie de rochii de mireasă ale anului 2024. Talia căzută asociată cu corsete elegante (care revin și ele anul acesta în trend) se transformă într-un look modern care evidențiază nu doar talia, dar și silueta feminină per ansamblu.

Rochia de mireasă – cele mai ”hot” trenduri în 2024 - Palatul Noblesse

Rochia de mireasă – perlele

Incredibil de populare în ultimele sezoane, perlele vor face furori și anul acesta. Cu o abordare pospătă și feminină, perlele vor decora frumos rochiile de mireasă sau vor fi accesorii de nelipsit.

Rochia de mireasă – cele mai ”hot” trenduri în 2024 - Palatul Noblesse

Ne puteți urmări și pe paginile de social media Instagram și Facebook.

Partajeaza acest articol