Asociația Culturală Noblesse lansează proiectul „Arta în spațiul privat”, proiect dedicat integrării operelor de artă într-un cadru care oferă o viziune despre arta ca obiect decorativ în propriile locuințe.
Prima expoziție a acestui proiect, „Mircea Romanescu – de la natură statică la peisaj”, reprezintă o introducere a privitorului în universul artistului Mircea Titus Romanescu. Opere caracterizate prin tușe drepte, inspirație cubistă și culori puternice, picturile prezentate în cadrul expoziției diferă prin temă: peisaj, natură statică și chiar portret.
Fiind o incursiune în parcursul artistic al pictorului din ultimii 8 ani, lucrările expuse la Palatul Noblesse în perioada 24 noiembrie 2015 și 20 ianuarie 2016 poartă vizitatorii în diverse călătorii în timp și spațiu, fiind un dialog despre multiculturalism, culoare și formă.
Proiectul „Arta în spațiul privat” își propune să aducă arta în fiecare casă. Dacă ideea de artă în spațiul public, în galerii și muzee reprezintă ceva firesc în societatea românească, Asociația Culturală Noblesse trece dincolo de aceste norme și, într-un context internațional, prezintă arta nu care pe o piesă de sine stătătoare, ci ca o piesă încadrată într-un mediu și spațiu personal.
Ceea ce face acest proiect unic este spațiul în care se desfășoară – Palatul Noblesse. Clădirea, monument istoric datând de la 1881, proiectată de arhitectul Alexandru Săvulescu și restaurată în 2013 de Studio Insign, este actualmente sediul Noblesse Group. Camerele au fost amenajate în diverse stiluri, de la clasic la modern, pentru a oferi clienților Noblesse Interiors posibilitatea de a-și găsi propriul stil pentru locuința personală. Astfel, proiectul vine ca o completare a pieselor de mobilier și decorațiuni, oferind vizitatorilor imaginea completă asupra unei locuințe unde arta și design-ul interior creează o atmosferă familiară.
Curator: Silvana Dulamă
Despre artist: Mircea Titus Romanescu începe studiile în pictură în 1985 sub supravegherea pictoriței Elena Uță Chelaru. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici (UNESCO), artistul a adunat în CV-ul lui numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară cât și al nivel internațional. În anul 2002 – 2003, expoziția personală „Lumină și culoare”, organizată de Institutul Cultural Român este itinerată în Austria și Cehia, iar între 1994 și 2007 are expoziții personale în Olanda, Austria, Cehia, Italia, Germania. În 2012 este artist invitat la Daliko Gallery în Krems, Austria. Participă cu expoziții de grup la Bienala Internațională de Artă Contemporană, Florența, 2009, și la Salonul Internațional de artă „Le Monde de la Culture et Arts”, Cannes, 2012. Artist cunoscut în România, cu un stil care evoluează de la an la an, lucrările sale se află în peste 14 muzee și colecții naționale și internaționale (Cehia, Emiratele Arabe Unite, Franța, Tunisia, Italia, Muzeul de Artă Baia Mare, Muzeul de Istorie București).