fbpx

Palatul Noblesse este o cladire monument istoric, construita in anul 1881 dupa planurile celebrului arhitect Alexandru Savulescu, fiind prima constructie eclectica din centrul istoric al capitalei.
Cladirea reprezinta o adevarata bijuterie arhitecturala si culturala a Bucurestiului, acoperind 135 de ani de existenta reprezentativa.

Cladirea a cunoscut mai multe perioade istorice, de la frumusetea aristocrata a perioadei Berkowitz, la Palatul Pionierilor si Soimilor Patriei din sectorul 2 din perioada nationalizarii, la perioada postcomunista si de abandon pana in 2012.

In anul 2012 intra in posesia Noblesse Group International, detinator a mai multor branduri, care activeaza in domeniul designului interior si al industriilor culturale.

Dupa un proces complex de consolidare, reststaurare a elementelor originale, amenajare interioara si exterioara, cladirea devine ceea ce este astazi: unul dintre cele mai importante centre de cultura, arta si design, un concept unic in Europa.

Proiectul realizat de Noblesse Interiors si Studio Insign este o incursiune in nenumarate perioade si stiluri: de la stilul baroc, Ludovic al XV-lea si al XVI-lea, Rococo, intalnite la parterul cladirii, la alte stiluri reprezentative la etaj (art deco, victorian, neoclasic, contemporan) la stilul industrial si design in demisolul si subsolul cladirii, care adapostesc birourile Noblesse Group si Biblioteka Hub.

Palatul Noblesse se bucura astazi de frumusetea elementelor originale restaurate cu grija: stucaturile, sobele, tamplaria interioara, alaturi de finisajele de lux si dotarile tehnice performante.

In acest spatiu au fost combinate armonios piese de mobilier si decoratiuni de la diferiti producatori de top, reprezentati de Noblesse Interiors, alaturi de lucrari de arta, creand interioare cu adevarat exclusiviste si valoroase.

Aflati intreaga poveste in documentarul realizat de Noblesse Channel:

© Copyright 2017 developed by Infinit Solutions

Follow us: