Deși pare o treabă ușoră, filmarea unei reclame de câteva zeci de secunde presupune, de fapt, multă muncă, pregătire și o echipă de oameni care pun la punct fiecare detaliu.
Palatul Noblesse este un cadru pe care mulți regizori îl aleg pentru versatilitatea, eleganța și frumusețea acestuia. Este un spațiu care te transpune de fiecare dată într-o lume de poveste, iar istoria încărcată și încercată a Palatului Noblesse contribuie la această stare.
Construită în stil eclectic, la 1881, această clădire poartă semnătura arhitectului Alexandru Săvulescu, cel care a semnat și planurile Muzeului Național de Istorie a României și se presupune că a fost comandată de bancherul Ioan Pascu.
Reședința va intra în proprietatea renumitului bancher Leonid Berkowitz, începând cu anul 1903, când va fi modificată după planurile antreprenorului L.Schmid. Aici locuiește cel care este fondatorul băncilor Berkowitz dupa ce predă afacerea copiilor săi. După moartea lui Leonid Berkowitz, fiul sau, Max Berkowitz preia casa și o transformă in sediul de protocol al băncii, aici având loc toate întâlnirile importante și discuțiile care au marcat viitorul afacerii. După moartea lui Max, în 1936, casa devine ultimul sediul oficial al băncilor Berkowitz, între 1936 și 1939. Familia Berkowitz emigrează în America, iar casa devine Casa Pionierilor și Șoimilor Patriei până în 1989.
Clădirea reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală și culturală a Bucureștiului. Deși a avut mai mulți proprietari și a fost abandonată din 1989 până în 2012, aceasta se păstrează într-o stare bună, elementele originale (tâmplăria interioară, stucaturile și sobele adevărate capodopere) nefiind distruse de trecerea timpului.
În anul 2012 intră în posesia Noblesse Group. După un proces lung și anevoios de consolidare, restaurare și amenajare interioară, clădirea devine ce este astăzi unul dintre cele mai importante centre de cultură, artă și design.
Palatul Noblesse este îmbinarea nostalgiei unei ere de mult apusă cu elemente inovatoare din prezent.
Rafinamentul și luxul sunt criterii pe care le regăsim în toate elementele componente ale palatului. Înconjurat de o grădină boema, generoasă, Palatul Noblesse, ne transpune în vremurile de odinioară, bucurându-ne de o oază de verdeață în inima Bucureștiului.
Cei pasionați de cultură și tradițiile secolului XIX se pot regăsi într-un ambient ce va părea extras realmente din acea perioadă. Oameni de afaceri, personalități ale momentului și persoane care apreciază bunul gust, cultura, luxul, rafinamentul și confortul găsesc la Palatul Noblesse cadrul perfect pentru Bucureștiul de altădată.
Particularitatea și specificitatea prezentului se îmbină perfect cu stilul boem, degajat și încantător în egală măsură, caracteristic secolului XIX.
Filmarea unei reclame la Palatul Noblesse
Pentru această reclamă, echipa de filmare a ales să filmeze în Holul Central și în impunătoarea sală Baroque, care păstrează vii elemente originale, precum soba, o parte din stucaturi și tocărie. Însă punctul central al acestei filmări a fost sala Regent. Sala Regent are pereții îmbrăcați în boaserie din lemn de nuc, cu profile și decoruri aurite, pentru a da și mai multă greutate acestei camere. Elemente din cele două stiluri Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea, se întrec pentru a-și arăta frumusețea și supremația. Obiectele de artă, canapele frumoase, tapiserii brodate manual, sfeșnice și flori sunt doar câteva dintre elementele care confera un farmec unic acestei încăperi foarte primitoare.
Filmările s-au mutat apoi în Biblioteka Palatului Noblesse. Biblioteka reprezintă un concept urban, cu design industrial realizat de Studio Insign, în care se păstrează cărămida originală a clădirii de la 1881, fiind adusă la cele mai înalte standarde prin lucrările de consolidare, restaurare, dotările tehnice de încălzire în pardoseală, aport de aer proaspăt și aer condiționat. Un detaliu care conferă un plus de originalitate spațiului este reprezentat de plafonul de sticlă de deasupra încăperii, susținut de o structura metalică foarte rezistentă.
Te așteptăm la Palatul Noblesse!